Μαθαίνοντας στο σπίτι με τον… Άκη!

2020-11-17

Στην προηγούμενη καραντίνα συνεχώς άκουγα πόσο σημαντικός ήταν ο Άκης Πετρετζίκης καθώς συντρόφευσε τον Έλληνα φοιτητή, τον εργαζόμενο αλλά και όλες τις οικογένειες!

Πώς θα μπορούσε όμως ο Άκης να μας βοηθήσει στο σχολείο;

Για παιδιά νηπιαγωγείου και δημοτικού σχολείου είναι πολύ σημαντικός ο χρόνος που περνούν τα παιδιά με γονείς και παππούδες. Τι πιο όμορφο, τώρα που τα παιδιά είναι όλη την ημέρα στο σπίτι, να μάθουν μαγειρεύοντας!

Πώς αλήθεια θα μάθουν με τον Άκη;

Αρχικά, μπορείς να βρεις πολύ εύκολες συνταγές με τη συνοδεία βίντεο για να ξεκινήσεις!

Για παράδειγμα, μπριάμ ή φασολάκια! 

Έτσι, τα παιδιά θα έρθουν σε επαφή με την πρώτη ύλη, τα λαχανικά, τα μπαχαρικά, καθώς και άλλα υλικά! 

 Βοηθώντας τους γονείς θα γνωρίσουν την υγιεινή ΔΙΑΤΡΟΦΗ και τη νοστιμιά των λαχανικών!

Η δομή της συνταγής εισάγει τα παιδιά στον ΓΡΑΠΤΟ ΛΟΓΟ! Μια συνταγή χωρίζεται σε Συστατικά και Μέθοδο Εκτέλεσης! Επίσης τα μικρά παιδιά μπορούν στην γραπτή συνταγή να εντοπίζουν γράμματα και αριθμούς!

Η σωστή Μέθοδος εκτέλεσης δίνει στα παιδιά την ευκαιρία να ακολουθούν και να εκτελούν εντολές με σωστό τρόπο για να λύσουν ένα πρόβλημα και να αναπτύξουν μια λύση! (Ανάπτυξη ΑΛΓΟΡΙΘΜΙΚΗ ΣΚΕΨΗ!)

Το ζύγισμα των υλικών, η μετατροπή και η μέτρηση ποσοτήτων σε κούπες, καθώς και το μέτρημα των υλικών βοηθάει τα παιδιά στις ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΕΣ ΕΝΝΟΙΕΣ!

Που χάνεται το αλάτι όταν πέφτει στο νερό; Γιατί φαίνεται το πιπέρι; Γιατί το νερό έχει ατμό όταν βράζει; Εξαφανίζεται το νερό;

Μην ξεχνάτε να καταγράφετε τις ερωτήσεις των παιδιών και να προσπαθείτε μαζί να λύνετε απορίες ή να τις μεταφέρετε στον εκπαιδευτικό σας!

Και φυσικά ο κάθε εκπαιδευτικός μπορεί να προσαρμόζει την αξιοποίηση κάθε συνταγής με φύλλα εργασίας και προκλήσεις για την τάξη του!

Ας μάθουμε λοιπόν να αξιοποιούμε τον... Άκη!